Thursday, June 14, 2007

Βίβερε περικολοσαμέντε*


Αχ, αναγνώστη μου, ποσο τυχερός, βρε, είσαι που ζεις στην Ελλάδα δεν περιγράφεται. Δε λέω ωραίο το μεσογειακό ταμπεραμέντο, αλλά έχει και τα όριά του, δε συμφωνείς; Συμφωνείς, συμφωνείς, το μυρίζομαι, και που ν' ακούσεις τι έγινε στη γείτονα, φίλη και σύμμαχο χώρα του προσούτου και της κοζανόστρα, μπέλα Ιτάλια.
Είναι καθημερινή, είναι να πάτε με τη γυναίκα σου στην τράπεζα το πρωί, αναγνώστη, έτσι; Ε, δε δουλεύεις εσύ, κοιμήθηκες κι αργά γιατί έβλεπες Ζετέμ το προηγούμενο βράδυ, έχεις τον ασήκωτο. Και πώς να μην τον έχεις που σε παρασκουντάει από τις 7:30 το πρωί η λάμια η γυναίκα σου να κινήσετε για την Εμπορική. Εσύ τις ρίχνεις τα βρισίδια σου (πάντα με κλειστό το στόμα για να μην έχει και ακριβή στοιχεία), αλλάζεις πλευρό και προσπαθείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου. Κι αυτή τι κάνει; Σε διαολοστέλνει, σε κλωτσάει, στη χειρότερη να σου τραβήξει το σεντόνι και να σε σύρει στο πάτωμα, μπας και σε ξυπνήσει. Ναι; Όοοοχι!!
Όχι αν είσαι Ιταλός και συνεπώς και η σύζυγός σου Ιταλίδα, αναγνώστη μου. Γιατί ένας 57χρονος που βρέθηκε στην ίδια περίπτωση με σένα τώρα τα μετράει και του βγαίνουν μείον ένα. Ποια; Μάντεψε!
Γάτα είσαι, αναγνώστη μου. Ιερό και όσιο δεν είχε η λάμια, δε ξυπνούσε ο κύριος, να πάνε στην τράπεζα, αρπάει αυτή ένα μαχαίρι, ψαλίδι, δεν ξέρω τι άπρπαξε, και ο Τζουζέπε έγινε Τζουζεπίνα. Προσωρινά βέβαια γιατί του τον ξανακολλήσανε. Ποιος να του το λεγε του ανθρώπου ότι θα γινότανε στα γεράματα Καρλότα- βάλε-βγάλε.
Και το καλύτερο δε στο πα, αναγνώστη ακόμα. Ο Τζουζέπε/Τζουζεπίνα/Τζουζέπε δήλωσε για τη σύζυγο-ευνουχίστρια ότι "αν και την αγαπάω, θα μείνω για ένα διάστημα μακριά της, μήπως ηρεμήσει".
Και πολύ καλά θα κάνεις, Τζουζέπε μου, γιατί με τη φόρα που χει παρει αυτή σε βλέπω σε δυο μήνες να κάνεις πιάτσα στη Σόλωνος της Ρώμης. Άμα δε στο φορέσει το σουτιέν δε θα ησυχάσει. Πόρκα μιζέρια!

*το ζειν επικινδύνως, που λεγαν κι οι αρχαίοι

7 comments:

vanavi said...
This comment has been removed by the author.
vanavi said...

kai meta sou lene italides!!finetsa,omorfia kai xarh!!tstststs apeksw koukles kai apo mesa..asto kalytera!!akous ekei sta kala kathoumena na ton kanei transformer ton ant8rwpako!kai ola afta giati?se rwtaw agaphte ar8rografe..epeidh den ksipnise ena wraio prwi,na pane sthn trapeza,na shkwsei lefta gia na ths parei poios kserei ti ths kyrias??!! dhladh ama yphrxe sovaroteros logos ti 8a tou kane tou doliou? pou na ksereis kai sy na mou peis vevaia!!egw ena exw na pw mono kai meta 8a swpasw: makrya apo mas kai mh xeirotera!!

Ιάννις said...

Αστα να πάνε, αναγνώστη! Μακρυά από μας κι όπου θέλει ας είναι! να γίνουμε στα γεράματα Dana Interntational; Κα δεν ξέρω γα σένα, αλλά οι δικές μου οι φωνητικές χορδές δεν κάνουν ούτε για πατσά! Ανάθεμα το Μπερλουσκόνι τους!

Eleni Zoe said...

I'm sure you heard about the women you pulled out her ex-boyfriend's testicle and then tried to swallow it!?

I'm not sure if they were able to put it back.

Women, we are crazy, telika! ;)

Ιάννις said...

Ωχ, Χόουπ, όχι δεν είχα ακούσει για την έτερη βασανίστρια. Καλά, τι το πέρασε, για ασπιρίνη, και ήθελε να το καταπιεί; Δηλαδή αυτή ό,τι βλέπει σε στρογγυλό και μικρό μέγεθος "πιάσε μου, γκαρσόν, ένα ποτήρι νερό" και άσπρο πάτο;
Ιταλίδα ήτανε κι αυτή; Γιατί με την σπιρτάδα της μια άλλη φυλή μου φέρνει στο μυαλό- ονόματα δε λέμε, politically incorrect δε γινόμαστε!

Unknown said...

ego pali me ta neura pou exo auton ton kairo leo oti : KALA TOY EKANE!!! (vevaia gia allo logo oxi gia ta lefta, alla den exei simasia..) :)

Ιάννις said...

Χαχα, Zoe, ποια απ' τις δυο έκανε καλά; Αυτή που τα' κοψε ή αυτή που ήθελε να το καταπιεί;
Άσε, ξέρω την απάντηση: μάλλον κι οι δυο, ε; Αχ γυναίκες, γυναίκες, περάσανε, κι όμως...