Thursday, June 14, 2007

Αλβανός τουρίστας


-Χαθήκαμε, που είσαι τόσες μέρες;
-Δουλειές, άστα να πάνε! Τρέχω πάνω-κάτω. Κανένα ενδιαφέρον νέο από πατρίδα;
-Κατ' αρχάς αυτό το μάτι σου! Θυμάσαι που λέγαμε για τα αυτοκίνητα των μεγαλοπαπάδων την προηγούμενη φορά;
-Ξεχνιέται ο Χριστόδουλος με αγωνιστική φόρμα McLaren Mercedes;
-Ε, τον έφαγες τον άνθρωπο! Μπήκε στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα και του κάνανε την επέμβαση προχθές.
-Έλα! Καλά δεν το΄κανα επίτηδες, περαστικά του τού ανθρώπου, αλλά να προσέχει να μην οδηγεί τη Jaguar χωρίς σκεπή όταν γιάνει, γιατί θα πάθει καμιά πνευμονία.
-Πωπω κακία! Λοιπόν, στα διεθνή τώρα για τη ρολογιά του πλανητάρχη τα μαθες φυσικά.
-Ρολόι; Όχι, μόνο για κάτι επισκέψεις που έκανε σε Αλβανία και Βουλγαρία έμαθα. Καλά και δεν καταδέχτηκε να πάει κι από την Ελλάδα να του δείξουμε το greek filoxenia ο γάιδαρος;
-Έννοια σου και του δείξανε οι γείτονες την αλβανική filoxenia.
-Δηλαδή τί;
-Δηλαδή ονομάσανε μια πλατεία με το ονομά του, είχανε τυμπανοκρουσίες, γλέντια, χορούς, και στο τέλος του κλέψανε και το ρολόι εκεί που χαιρετούσε τον απλό αλβανικό λαό.
-Χαχα! Απλό αλλά σοφό και σταθερό στις αξίες του, ε; Να δεις που τους χαλάσαμε αυτούς εμείς. Ήρθανε στην Ελλάδα και τους μάθαμε τον τουρισμό και τώρα δεν το ξεχνάνε. Θυμάσαι σ' εκείνη την ταινία με το Βουτσά και το Γεωργίτση που στήνανε καυγά στα μπουζούκια για τουριστική ατραξιόν; Ξεπατικωτούρα, παιδί μου. Σου λένε οι γείτονες, κι εμείς αυτό έχουμε, αυτό θα του δείξουμε του πλανητάρχιδος. Και του το δείξανε.
-Και κλαίει το ρόλεξ. Καλά να πάθει ο αφιλότιμος. Μα, να μην περάσει να πει ένα γεια και στον Κωστάκη και το Γιωργάκη που τα κουλαντρίζει καλά τα αμερικάνικα (ψευτο-αγγλικά όπως τα μιλάνε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού), ένα "περαστικά" ή έστω "καλά γκάζια" στο Χριστόδουλο; Για να μην πω για τον οικογενειακό του φίλο τον υπερ-αιωνόβιο μέντορα της πολιτικής το Μητσοτάκη. Τσάμπα πιάστηκε η μέση της Μαρίκας να τηγανίζει δίπλες και τηγανόψωμα, κι αυτό το γαϊδούρι ούτε ένα τηλεγράφημα, ένα mail, ένα sms βρε αδερφέ να πει δε θα ρθω τελικά. Να δεις που θα του θύμωσε ο επίτιμος, τον οποίο είδα πολύ στα πάνω του τελευταία. Νόμιζε έτσι εύκολα γλιτώνεις από το μητσοτακέικο;
-Τελικά για όλα υπάρχει μια εξήγηση στη ρημαδοζωή.

No comments: