Tuesday, April 17, 2007

'Ητανε στραβό το κλίμα...


-"Η Madonna για το κλίμα". Διαβάζεις τον τίτλο σε lifestyle στήλη ειδησεογραφικού site. Τι σου έρχεται στο μυαλο;
-Εμ, ότι η Μαντόνα έκανε κάποια δήλωση για την επικίνδυνη αλλαγή στο κλίμα του πλανήτη;
-Κι όμως όχι. Ο συντάκτης του εν λόγω λογοτεχνικού αριστουργήματος δεν είναι για εύκολους αναγνώστες. Δε στο δίνει στο πιάτο. Πρέπει να τη δουλέψεις λίγο την πληροφορία, που έχεις μάθει να καταπίνεις ό,τι σου δίνουν αμάσητο.
-Α, δηλαδή δε μιλάμε για απλή είδηση, μιλάμε για επανάσταση στη διανόηση. Κάτι σαν τον Γαλιλαίο ή το Δαρβίνο δηλαδή. Για πες τι τρέχει λοιπόν γιατί με ενδιαφέρουν πολύ τέτοια επαναστατικά.
-Ούτε δήλωση έκανε, ούτε άρθρο έγραψε, ούτε τίποτα τέτοιο η "βασίλισσα της ποπ", σύμφωνα με τον μικρό μας Ουμπέρτο Έκο. Απλά θα δώσει "ταυτόχρονα" συναυλίες ηγούμενη της βρετανικής καμπάνιας για την προστασία του κλίματος.
-Ααα, δηλαδή εκτός από συναυλία θα δούμε και σε πρώτη ζωντανή επίδειξη το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Τη μια θα βλέπεις τη Madonna να τραγουδάει στο Λονδίνο, σε ένα δευτερόλεπτο να'σου τη στη Νέα Υόρκη, Τόκυο, και όπου γουστάρεις. Να κλείσουμε εισητήρια, τι Κόπερφιλντ και μαλακίες. Η Madonna είναι ο νέος Χουντίνι, μη σου πω Γκάνταλφ. Και για πες που θα ξεκινήσει το επιστημονικό επίτευγμα των ταυτόχρονων συναυλιών Μαντόνας;
-Ο Έκο μας μάς ενημερώνει ότι θα γίνει στο ιστορικό Wembley Stadium και ότι εκεί θα βρεθούν διάφοροι καλλιτέχνες για τον ιερό σκοπό.
-Μισό. Δυο απορίες. Πρώτον, γιατί είπαμε είναι ιστορικό αυτό το στάδιο;
-Καλα τώρα με δουλεύεις; Εκεί δεν είχε παίξει ο Παναθηναϊκός σε έναν τελικό UEFA ή κάτι τέτοιο πριν 30 χρόνια; Γιατί νομίζεις το διαλέξανε; Που είναι μεγάλο; Από την ιστορική του αξία. Γιατί ο άντρας της Μαντόνας είναι και κρυφοβάζελος.
-Κι αυτό ο συντάκτης-επαναστάτης το γράφεί;
-Όχι αυτό το συμπέρανα μόνος μου. Η δεύτερη απορία σου;
-Ο σκοπός αυτός, που σύμφωνα με το συντάκτη μας είναι ιερός, πόσο ιερός είναι; Δηλαδή αμα δε γίνει η συναυλία θα μείνει ανύπαντρο το κλίμα; Γιατί σαν single με ενδιαφέρει η αποκατάσταση του κλίματος, μη με βλέπεις έτσι.
-Δεν ξέρω, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσουμε τον Χέμινγουέι μας για αυτή τη φαντασμαγορική συναυλία, όπως την αποκαλεί.
-Καλά είναι διάνοια ο άνθρωπος. Μου γεννήθηκε και άλλη απορία, κι άλλο food for thought. Μήπως τελικά να προτείνουμε στο συντάκτη του άρθρου μια θέση στην Ακαδημία ή να ηγηθεί ενός think tank για το μέλλον του πλανήτη;
-Άσε τα μεγαλεπήβολα και πες και την τελευταία απορία σου, γιατί έχω και δουλειές.
-Ρε παιδί μου, αφού απ΄ ό,τι καταλαβαίνω ο συντάκτης μας βλέπει και στο μέλλον, πόσο φαντασμαγορική θα είναι η συναυλία; Λίγο; Πολύ; Μισές δουλειές κάνει. Γιατί άμα δεν είχε το χάρισμα θα με έτρωγε η διερώτηση. Άμα βρέξει, θα είναι πάλι φαντασμαγορική η συναυλία; Ή άμα χαλάσει κανένα φως; Γιατί είναι και ιστορικό το στάδιο, μη ξεχνιόμαστε!
-Να σου λείπουν οι ειρωνίες! Όσα δε φτάνει η αλεπού... Θα πέθαινες να είχες την έκτη αίσθηση και την πένα του συντάκτη που έγραψε αυτό το αριστούργημα.
-Ναι, τρέχω να κρεμαστώ από ένα κλήμα.

2 comments:

Eleni Zoe said...

These just get better and better! I love this conversation thing you have going on.

Tell me who is the other person supposedly?

Ιάννις said...

Oh, the other person is my other (Greek) self.
It's the person you usally see when I'm tipsy, too excited, or mostly when I wake up in the morning and not having had a cup of coffee. Which are all I think typical Greek traits more or less