Monday, April 30, 2007

Έκο III: Η Kate Moss Σουφλιάς


-Καλά, που είσαι όλη μέρα;
-Που θες να' μαι; Δουλειές. Γιατί τι έγινε;
-Ένα θα σου πω... Έκο.
-Τι; Τρίτο χτύπημα του δαιμόνιου συντάκτη lifestyle; Και δε μου το λες τόσην ώρα;
-Ακριβώς.
-Τι είναι αυτή τη φορά; Η Μαντόνα γιατρός;
-Όχι, όχι, καλύτερο. Η Kate Moss σχεδιάστρια μόδας.
-Μπα, αλλάξαμε πρωταγωνίστρια; Και τι ξενέρωτος τίτλος είναι αυτός; Πάει, ξεφούσκωσε η ταλεντάρα.
-Η ταλεντάρα δεν ξεφουσκώνει ποτέ. Άκου! Πρώτα απ' όλα "οι καταναλωτές της περιοχής Oxford Circus του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γέυση της συλλογής ρούχων και αξεσουάρ της Kate Moss".
-Ααα, θα τον μαλώσω τον Ουμπέρτο μας. Τι το πέρασε το Λονδίνο, Αθήνα; Γιατί το Oxford Circus είναι σταθμός του μετρό, άντε άμα είσαι λίγο άσχετος τη λες και πλατεία (ένεκα circus). Περιοχή, τύπου Πετράλωνα, Γαλάτσι, Κυψέλη, μια φορά δεν είναι.
-Κολλάς και συ σε κάτι λεπτομέρειες πάντως. Τόσα προσφέρει ο καλλιτέχνης. Αυτό του ξέφυγε. Άκου τη συνέχεια. "Η σχεδιάστρια πλέον Kate Moss, μετά από αλλεπάλληλα προβλήματα με τα ναρκωτικά..."
-Κάτσε, κάτσε. Τι εννοείς αλλεπάλληλα; Δηλαδή μια έπαιρνε κόκα, μια ηρωίνη, μετά χάπια και ούτω καθεξής; Ή στην αρχή τα έπαιρνε, μετά τα έκανε deal, μετά της βιάσανε το ένα, της μαγαρίσανε το άλλο;
-Ρε παιδί μου αλλεπάλληλα είναι τρόπος του λέγειν. Βασικά εδώ τα παρομοιάζει με τα χτυπήματα της μοίρας αλλά δε θέλει να τον κάνει πολύ εμφανή το συνειρμό.
-Α, είναι αυτά τα λογοτεχνικά σκερτσάκια που μας κάνει πάντα. Για συνέχισε.
-"Το σχέδιο ρούχων και αξεσουάρ θα αποτελέσει από εδώ και στο εξής το κύριο ενδιαφέρον της, ενώ εκτός από άλλα μοντέλα και η ίδια θα λανσάρει ως μοντέλο φυσικά τα ρούχα που η ίδια θα σχεδιάζει."
-Α, πάλι οι μαντικές ικανότητες του Έκο.
-Άρχισες πάλι; Γιατί αποκλείεται η κοπέλα να διαφημίσει σα μοντέλο τα ρούχα που σχεδιάζει;
-Όχι δεν αναφέρομαι σ' αυτό, αλλά στο ότι "το σχέδιο" θα αποτελέσει το κύριο ενδιαφέρον της μοντέλας-Βερσάτσε. Δηλαδή κέντημα-ψιλοβελονιά-τένις-πασαρέλες, ξεχάστε την την Kate, την έφαγε το σχεδιαστήριο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η χρήση του όρου σχέδιο, αντί για σχεδιασμός ή κάτι πιο εύπεπτο.
-Μα καλά, λες και είσαι πρωτάρης στα Εκοϊκά κέιμενα. Είναι κατά το "κινούμενο σχέδιο". Σου λέει η Kate θα είναι τόσο επιτυχημένη που μετά μπορεί να το γυρίσει και σε cartoons και animation- τρέμετε οστά του Ντίσνεϊ. Ή κατά το "σχέδιο πόλης". Να την πάρουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ Αγγλίας να κανονίζει μέχρι που θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα.
-Μα στην Αγγλία δεν έχουμε αυθαίρετα.
-Έτερον εκάτερον. Την πρόβλεψή του όφειλε να την κάνει ο Έκο-Νοστράδαμος. Εσύ τώρα κάτσε και περίμενε και να δεις που σε λίγα χρόνια θα φυτρώσουν αυθαίρετα στην Αγγλία και θα δικαιωθεί.
-Ναι, θα φυτρώσουν στην περιοχή του Oxford Circus. Δίπλα στα Άνω Πατήσια.
-Κακίες!

No comments: