Thursday, October 4, 2007

Πλαστική για κόρες ακαμάτρες


Μιράκολο! Μιράκολο!
Σήκω, αναγνώστη, από τον καναπέ και την ανατομική καρέκλα γραφείου τώρα! Βγες στους δρόμους, πάρε τη σημαία που ΄χεις κρύψει από την προεκλογική περίοδο, έλα τώρα, σε ξέρω εγώ τι κουφαλίτσα είσαι, και άρχισε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς. Δεν έχουν σημασία η σημαία ή τα χρώματα. Σήμερα θα καεί ο πελεκούδι. Γιατί; Μα καλά πάλι σε πήρε ο ύπνος πριν τις 2 προχθες το βράδυ;
Αλλά γιατί είμαι εγώ εδώ,βρε; Για να σε κρατάω ενήμερο στις κοσμοϊστορικές αλλαγές του πλανήτη: Η Καταλίνα, που λες, η πρωταγωνίστρια-πλάκα της κολομβιανής μετα-σαπουνόπερας "Χωρίς βυζιά δεν υπάρχει παράδεισος" τα κατάφερε! Μετά από τραβολοήματα και περαντζάδες στα σκοτεινά και ανήλιαγα κατώγια της Μπογκοτά, αφού πήγε με προαγωγούς και εμπόρους ναρκωτικών, πήρε ό,τι σε τριχωτό διέθετε την οικονομική επιφάνεια για να της χαρίσει αυτό που τόσο λαχταρούσε, πέρασε του Τεν-Τεν τα πάθη, τα κατάφερε και την έκανε την εγχείρηση! Σκάει η πρώην Μις Πλάκα 2007 μετά από δυο μήνες Πάμελα Άντερσον. Αλλά μετά, όπως και σε κάθε αρχαιοελληνικό δράμα, έρχεται ο κατήφορος.
Διότι επιστρέφοντας στο χωριό της η πλέον πλήρως προικισμένη χωριατοπούλα αντιμετωπίζει την κατακραυγή του κόσμου και του πρώην γκόμενου. Ο οποίος κάτι έκλαιγε για την αγάπη του που τον παράτησε αλλά δεν τον είδα να τον χάλασαν καθόλου και τα καινούρια μεμέ της Καταλίνα.
Και τότε η Καταλίνα αντιλαμβάνεται τι μεγάλο της λάθος. Διότι αφού το' βαλες που το' βαλες το βυζί, βρε κοπέλα μου, τι ήθελες να γυρίσεις στο χωριό; Είναι σαν να πας να αγοράζεις πράσινο ταγιέρ για να πας σε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Σα να βάζεις χρωματιστούς φακούς επαθής για να ρίξεις γκόμενο σε φεστιβάλ τυφλών.

Συμπέρασμα, αναγνώστη: μπορεί χωρίς αυτά (τα βυζιά, ντε!) να μην υπάρχει παράδεισος, αλλά και μ' αυτά άμα δεν έχεις λίγη γκρι ουσία μες στη γκλάβα σου, χαΐρι δε βλέπεις. Είδες η Καταλίνα; αυτή ομόρφυνε το χωριό με τις χάρες της αλλά η αγνωμοσύνη του κόσμου θα την κατατρέχει μια ζωή στις ρούγες της Κόστα Μπράβα. Άντε τώρα να δούμε που θα της χρησιμεύσουν οι βυζάρες όταν θα σκύβει να μαζέψει τα μπαφόφυτα στο μποστάνι.

No comments: